søndag 16. desember 2012

Starten på en ny slutt

70 dager og 70 netter

I dag har jeg kjørt Magnus på skolen og Jessica i barnehagen. Det er mandag og en ny uke er på trappene. Innspurtuken før jul. Heldigvis viser deg seg at vi får en (nesten) like hektisk og fin jul som vi ville ha fått i Norge. Mye vil selvklart ikke være det samme, men det ser ut til at vi skal kunne klare å fylle juleukene med mye god mat og drikke sammen med nye venner. 

Magnus sitt brev til den Australske nissen... Håper han ikke merker stavefeilen. 


Juletreet er innkjøpt og pyntet (var ikke like lett å henge på pynt på de små myke buskegreinene, men vi fikk da til noe. Droppet lysene, da de nok hadde blitt for tunge. Vi må nok skaffe oss Australia-juletre-tilpassede-julelys, men det tar vi en annen gang) og på torsdag skal vi lage pepperkaker og ha litt juleverksted sammen med en annen norsk-svensk familie. Deigen er tradisjonen tro innkjøpt på Ikea! 

Det har blitt noen turer dit ifm flyttingen, men det viktigste skjedde for litt over en uke siden:

Den store containerdagen

For et kaos det ble! Det var dagen da alt skulle skje og det startet alt veldig tidlig. Jeg fikk med meg bootcampen kl.6, for å så være ferdig dusjet til å ta i mot alle mann kl.7.30. De kom i en fykende fart inn med hele innholdet fra Hovseterveien 66C. Jeg måtte holde orden på hvilket nummer de ropte ut, for å sjekke at alle eskene var på plass og så dirigere de til hvor de skulle stå. Rundt kl. 8.00 kom de for å hente lånemøblene og det ble køsystem i gangen for alle som skulle ut og inn. Jeg måtte passe på at de ikke tok med seg noe av det som var vårt og ha vasket og klart alt det de skulle ta med seg. I et vanvittig tempo ble det møbler og ting pakket ut og satt på plass. De tok bare de store tingene og lot det stå igjen ca. 30 esker som jeg skulle pakke ut av selv. Samtidig oppi alt dette her, så ringte vår hyggelige nabo på døren for å informere meg om at de hadde hørt en vannlekasje fra siden på huset vårt. Sant nok, det sto det en eller annen boks hvor vannet fosset ut. Jeg fikk lukket igjen en kran på siden og så måtte jeg få tak i utleiemegleren for assistanse. Det ble starten på mye frem og tilbake med telefon fra rørlegger og en leveranse av en ny varmtvannboks. Underveis dukket også gartneren vår opp (nei, han er ikke meksikansk ;) og det kom noen fra Telstra som skulle installere internett.  Alle på samme dag! Det var som å være i en dårlig revy hvor det springer noen ut og inn på scenen og ting skjer hele tiden. Puh! 

Jessica var her hjemme sammen med meg og var så lykkelig for å kunne åpne alle "julepakkene". Hun lekte heldigvis i timesvis alene på rommet med alle de "nye" tingene sine, slik at jeg kunne begynne å pakke ut alt som gjensto. Og det var ikke lite.... Det tok oss ca 1 uke for å få alle tingene mer eller mindre på plass. Det ble plutselig så mye mer virkelig at vi har flyttet hit, nå som alle tingene våre er her. Til nå har vi hatt Oslo livet og Melbourne livet litt separat, men nå kom det plutselig sammen i en stor container. Det var så rart å pakke opp alle tingene og huske perfekt hvor det sto i leiligheten, eller hvor jeg hadde kjøpt det. For så å finne en ny plass for det i det nye livet vårt.  Jeg må jo også innrømme (selv om JC leser dette) at jeg også tenkte på hvorfor i alle dager jeg har kjøpt så mye ting?! Vi har alt for mye ting&tang! Var det virkelig nødvendig å drasse med seg alt dette halvejordarundt???? 

Mens vi venter på det nye bordet, går det fint ann å bruke balkongbordet fra Hovseter!

Det har tatt litt tid (og penger og energi) å komme på plass i huset, men nå er vi nesten i boks. Sofa, spisebord, kjøleskap og seng er levert. Det eneste vi mangler er spisestue stolene.  De skulle vært her, men er forsinket. Håper bare de kommer før vi skal ha juleverksted på torsdag! Hvis ikke får vi ta picnic i hagen. No worries!! 

Jaaaa, surferne kan mer enn å ride på bølger! Jeg er så fornøyd med det nye bordet vårt!! 


Som i Norge er dette tiden for sosiale happenings. Siden Magnus går på en internasjonal skole, hvor det er flere svenske og svensk-finske barn, fant vi på at vi skulle feire Lucia. Vi skramlet sammen litt hvite klær, gammel julepynt, og hjemmebakt fra Ikea, øvde litt før de skulle inn og så overrasket vi klassene deres med en ekte skandinavisk juletradisjon! Det var så gøy. Selvom barna synes det var litt flaut (spesielt Magnus!). De andre foreldrene tok masse bilder av de og synes det var en veldig koselig og fin tradisjon. 

Merk at Jessica har tilpasset Lucia til australske tradisjoner og går barbeint!


Jessica fikk også være med og vi tok med noen lussekatter til hennes barnehage, hvor hun skulle ha "Show and tell" for gruppen sin. Det betyr at de tar med seg noe hjemmifra som de skal vise til de andre og fortelle noe om. Hun hadde selvsagt tatt med seg nesten alle lekene som hadde kommet noen dager før. Hun var veldig nervøs og usikker på hvordan dette skulle gå, men læreren hennes fortalte at det hadde gått så bra! Både Magnus og Jessica får stadig nye utfordringer som de håndterer imponerene bra. Jeg tror det ikke er mye vi kan overraske de med nå, som de ikke tar på strak arm. Vi vurderer tom å bruke en barnevakt som de ikke kjenner en kveld! Bare fortelle de at det er slik det er i Australia, så går sikkert det bra også! Det begynner nemlig å bli på tide med en voksen kveld, hvor vi får prøvd en av de mange fantastiske restaurantene de har her i byen. Denne står øverst på ønskelista; Nobu. Gleder meg!!! 

Gode venner er fint å ha!

Så til overskriften i dag; starten på en ny slutt. Vi har nå besluttet oss for at Magnus begynner på den lokale barneskolen i slutten av januar. Det blir hans tredje skolestart på under 1/2 år. Han har egentlig 1 term (de har 4 terms i ett skoleår) igjen på engelsk skolen, men han har hatt en kjempe utvikling på språket, både muntlig og skriftlig. Vi følte derfor at det var viktig at han var med fra starten av året i den nye skolen og at han begynner å finne venner i nærmiljøet vårt. Men det var ingen lett beslutnig å ta.... Han har det jo så fint på engelsk skolen, hvor klassene er små og han er veldig komfortabel med sin plass i klassen. Uansett må han jo slutte der engang, så vi tror at dette blir best for han. Det har vært en kjempe fint tid og en fantastisk måte for barna å lære engelsk og foreldrene til å bli kjent med andre i samme situasjon. Vi har fått mange gode venner her og jeg håper vi kommer til å holde kontakt med de, selvom vi bor på forskjellige steder i denne store byen. På søndag, som en avslutning på året, samlet vi flere familier i en av de mange store parkene i Melbourne, hvor de har lekeplasser til barna, felles BBQ område til fedrene og skravlebenker til mødrene. Det er så enkelt og praktisk med disse offentlige parkene hvor alt er tilrettelagt, vedlikeholdt og rent&pent. 

Jessica med sin nye bestis
Jessica har også siste dag i barnehagen på torsdag. Hun står nå på venteliste på to barnehager, så jeg håper virkelig noe dukker opp ila januar/februar for henne også. Hun koser seg hjemme sammen med meg (vi leker mye butikk og cafe på rommet hennes, lurer på hvorfor det??), men trenger veldig noen å leke med og muligheter til å lære engelsk bedre. Uansette er det bra at jeg er hjemme en periode til, frem til Magnus er på nivå med de andre i klassen, slik at jeg kan bruke mye tid og energi på å hjelpe han. Han skal jo begynne i andre klasse, selvom han hjemme fortsatt ville vært i første klasse, så dette er stort! Det betyr også at de kommer til å forvente mer av han i lesing og skriving.

Brighton Beach by graffiti


Skole- og barnehageslutt betyr også sommerferie. JC har bare fri i julen og det blir derfor ingen langtur for oss i år. Heldigvis bor vi i ett så fint område hvor det er ting å se og oppleve både ute ved kysten, i vindistrikt og fjellområder. Alt et par timer kjøring unna. Så vi skal nok få noen fine helgutflukter, samtidig som barna og jeg kommer til å utforske alle delene av Melbourne vi ikke har sett enda. Her er det mye å ta av! Så hvis noen vil ha en pause fra snøen og mørke, så må de gjerne komme hit og bli med oss på en oppdagelsesferd! Kom igjen da!!

Jeg håper flere av dere tar dere litt tid til å kommentere og fortelle oss litt om deres førjulstid og hva som skjer hjemme. Setter kjempe stor pris på dere som legger igjen kommentar her eller sender meg meldinger på Facebook!!! Veeeeeeeldig koselig og hyggelig å høre fra dere.  

Klem fra oss 4.  

7 kommentarer:

 1. Roligt att ni börjar få i ordning på stugan. Passar det fortfarande att vi kommer imorgon efter flickornas school transition?

  SvarSlett
  Svar
  1. Ja, det blir veldig hyggelig Mia! Jessica gleder seg veldig og har til og med ryddet rommet i dag! :) Tenkte vi kunne servere dere litt lunch?
   Vi har bare 4 stoler, men det fikser vi på et vis.

   Slett
  2. Vi är färdiga på skolan 12:15 så det blir efter halv ett nån gång. Kan vi ta med nånting?
   Mia

   Slett
  3. Nei, det trenger du ikke. Bare kom når dere er klare. Adressen er 140 South Road.

   Slett
 2. Denne kommentaren har blitt fjernet av forfatteren.

  SvarSlett
 3. Så koselig å lese om deres nye liv Tanja. Du er flink til å skrive og ta bilder. Ha en flott jul Julekort er på vei herfra ;) Klem

  SvarSlett
  Svar
  1. Tusen takk Elin! Det var fint å få skryt fra en proff som deg selv! :) Inspirasjonen til å skrive går litt opp og ned, men det er en så hyggelig måte å holde kontakten med andre på. Vi venter spent på det første julekortet som kommer! Håper dere får en fin julefeiring sammen med familien.
   Klem

   Slett