mandag 21. januar 2013

Keeping busy

Sommerferie på australsk vis

En av de nye tingene vi har måtte forholde oss til etter at vi flyttet til Australia har vært å ha sommerferie på "vinteren". Det har vel vært den forandringen som vi har tilpasset oss best. Skoleåret sluttet like før jul og begynner igjen i slutten av januar. Det var med skrekkblandet fryd vi stod forann litt over en måned med åpen kalender. Mulighetene var mange, men litt begrenset med lite ferie for JC og ingen utbetaling av feriepenger. Vi besluttet oss for å bruke tiden til å bli bedre kjent med Melbourne og Victoria, staten vi bor i. Det har vist seg å være en bra beslutning, for nå 4 uker senere har vi opplevd og sett så fantastisk mye og har enda mye tilgode.

Det var tydelig at vi har gjort barna våre litt "ferie-bortskjemte", da Magnus spurte meg hvilket land vi skulle til i ferien og jeg svarte ingen. "Hva??!! Skal vi ikke reise til et annet land, men da blir det jo ikke noe ferie!!" Han var helt sjokkert. Min forklaring på at her hadde vi land nok til mange måneder med ferie ble ikke godtatt før han forstod at de andre kameratene hans også "bare" skulle ha ferie i sitt nye hjemland. Senere så jeg at han hadde skrevet som siste lekse i skriveboken sin på skolen: "We are going to many countries for our holiday". Så dessverre ble hans siste lekse en løgn og et bedrageri. 

Hva gjør man så i Australia når det er sommerferie. Jo, her er vi aktive! Spesielt i Melbourne er det et veldig aktivt miljø. Det ser ut som om alle jogger, sykler, kiter, svømmer eller gjør paddleboard. Hver morgen er veien langs stranden full av syklister i store klynger. Første gang trodde jeg de var med i et løp, men dette er en vanlig dag i Melbourne. Parkene og stranden er fulle med aktive mennesker og så går alle på cafe eller i butikken i treningstøy. Det er menn i svette tights i alle aldre (og fasonger!) hvor enn man ser. Media forteller om fedme som et større problem i Australia enn USA, men her i Melbourne må de være et unntak for her er det veldig fokus på å holde seg i form. 

Melbourne mandag kl.6.00


Jeg har jo skrevet om at jeg begynte på bootcamp før jul og nå er jeg igjen igang med trening kl.6 mandag, onsdag, fredag og kl.8 på lørdag. Nå er jeg helt hekta på kicket jeg får av å starte dagen med trening ute. Vi er ute i regn, sol og storm og det på samme dag! Jeg er så takknemlig for at jeg får muligheten til å løpe langs en strand, mens solen står opp og havet er blikkstille. Jeg må nesten klype meg selv i armen for å forstå at jeg får oppleve dette. Nå prøver jeg å overtale alle jeg kjenner til å begynne å trene om morgenen. Det finnes nemlig ikke noe bedre start på dagen! 

Utsikten fra løpeturen min


Magnus har fått lov til å være med på flere idretts-camper i ferien. Først hadde han to uker med svømming, så en uke med tennis og nå en uke med fotball. Jeg er så imponert over hvor proffe og gode de er til å organisere disse aktivitetene. Han har vært litt nervøs når vi har levert han tidlig på morgenen før en camp, men når jeg henter han er han overlykkelig over hvor bra det har vært. De har kjempe flinke trenere og opplegget er både gøy for barna og veldig lærerikt. I Norge har det noen ganger vært nesten frustrerende å stå på sidelinjen og se hvor dårlig organisert de er og hvor lite de klarer å involvere barna i aktivitetene. Her har de mye å lære av Australia! 

Stolt vinner av tennis turneringen!


Fotball campen han er på denne uken, Football Star Academy (ikke noe dårlig navn) har blant annet danske Jesper Olsen, som tidligere spilte på Manchester United, i trenerstallen. Fotball er en vintersport (!) her i Australia, så Magnus har ikke hatt mulighet til å spille med noe lag enda og var derfor veeeeeldig spent på å spille igjen. Fotball er ikke like populært, for her er det bare Footy for alle penga. Vi må vel kanskje se en kamp når sesongen starter i mars (for de ser veldig veltrente ut.....)

Oppladning til vintersesongen starter


Ellers er det tennis for hele familien om dagen. Vi ser på tennis, vi spiller tennis og vi (Magnus og JC) drømmer om å se Federer i semifinalen i Australian Open på fredag. Billettene ble kjøpt nesten med en gang vi kom og dette er noe JC har ventet på lenge. Resten av familen er litt enklere, Jessica velger favoritt spiller etter hvilket antrekk de har på seg og vi andre heier på favorittene. 

Girly girls


Denne helgen fikk Magnus bursdagsgaven sin på forskudd og vi måtte derfor avgårde og jakte på bølger. Vi har fine strender  bare 2 minutter unna, men inne i bukten hvor Melbourne ligger blir ikke bølgene like store som ute ved havet. Derfor gikk søndagsutflukten til Torquay , 1 1/2 time fra Melbourne, hvor vi fant en nydelig strand og perfekte bølger. 

Klar for å kaste seg ut i bølgene med det nye bodyboardet


Havet er ganske røft her og vannet blir kaldt, så neste innkjøp blir våtdrakter til hele familien! JC ble bitt av basillen igjen og truer med å kjøpe seg et surfebrett. Godt vi har kjøpt en stor bil...
Så nå blir det å bruke de neste helgene på å "hang loose".Neste oppdatering håper vi blir med bilder fra Federer som vinner semifinalen!

Med ønske om en fin og aktiv dag,
Jessica, Magnus, JC & Tanja

3 kommentarer:

 1. Jeg <3 innleggene dine! Dere lever et så fullstendig anderledes liv enn oss - det er nesten som å følge med på en favoritt tv-serie, og vente og vente på neste episode, for man har så lyst til å vite hva annet gøy som nå skal skje! Dere er jaggu familien Sporty, nyt resten av sommerferien deres!

  Klem til deg og dine <3

  SvarSlett
  Svar
  1. Hei kjære deg! Jeg hadde skrevet et langt innlegg til deg på bloggen din og så mistet jeg alt.... Trodde jeg hadde litt bedre greie på dette datagreiene... ;) Ser at du er stadig like aktiv og engasjert! Det er så gøy å få med seg alt dere holder på med, samtidig som dere er konger på å hygge dere! :) Savner en god prat i den myke fine sofaen din.... Du må sende meg et eksemplar av bladet hvor interiør reportasjoen kommer!!!! Så utrolig kult! Veldig stolt av deg vennen. Her har det stoppet litt opp på interiør fronten. Litt pga økonomien og litt fordi det ikke blir det samme når man leier og ikke vet hvor lenge man skal bli her... Stilen er også litt anderledes, men jeg har funnet meg en H&C lookalike, men litt dyrere ;(

   Du nevnte noe om en pakke i en kommentar et sted, men vi har ikke fått noe... ikke julekort heller ;( Har dere fått noe fra oss?? Det ble sendt en pakke herifra også for et tid tilbake.

   Sender store klemmer til hele VU klanen fra de gale Lopezene
   <3

   Slett
  2. Hm... Jeg må sjekke litt opp i kommentarmulighetene på bloggen min merker jeg, for jeg skulle gjerne hatt varsling når en kommentar jeg har skrevet, blir besvart - og samme på min blogg; at de som skriver vet at jeg har svart. Men ja, vi har fått en herlig liten pakke som var stor stas for hele VU-klanen, men har ikke vårt "Yeay, takk for pakke!"-hilsen ikke nådd frem? Disse datagreiene er ikke alltid pålitelige de heller. Og nei, da er i hvert fall ikke posten pålitelig heller. Vi sendte til dere i "god" tid før jul, dvs i begynnelsen av desember en gang, samtidig som vi sendte pakke til Chile - og den til Chile har kommet frem... Jaja, vi setter oss ved skrivebordet nok en gang og tryller frem noen ord og tegninger, det er jo uansett verdens hyggeligste aktivitet :) I hvert fall; TAKK for koselig pakke i posten!

   Bloggen leses forresten av hele familien med ujevne mellomrom, stor stas :)

   Slett